Selecteer een pagina

Welk gesprek voer jij tijdens de vergadering?

Je gaat de vergaderzaal in, zoekt een plek aan tafel en schenkt een kop koffie in. Met de agenda voor je op tafel volgt er vrijwel automatisch vergadergedrag. Hoe voer je hier eigenlijk een gesprek?

In deze sessie gaan we in vergadering over hoe we als professionals met elkaar praten aan de vergadertafel. Wat zeggen en doen we en wat niet? Hoe wisselen we gedachten uit? En durven we ook uit het gebruikelijke patroon te stappen?
Anke Tijtsma (antropoloog/gespreksontwerper) onderzocht in haar Master opleiding Crossover Creativity aan de HKU de metafoor van ‘Het gesprek als theater’. In deze vergadering experimenteren we met haar metafoor. We dagen elkaar uit om deze vergadering te zien als een opvoering, een performance. Welke rol durven we dan te spelen?

Wees welkom en onderzoek in deze vergadering hoe jij jezelf in en op het spel zet.

De agenda ziet er als volgt uit:

Opening
Mededelingen (monologen)
Middenstuk
Pauze
Voorstel(ling) als aanzet tot vervolg
Plot
Wvttk

Nieuwsgierig ?

Nieuwsgierig wat deze vorm in jouw organisatie kan betekenen?

Open Organisatieatelier

Regelmatig zetten we onze deuren open in een Open Organisatieatelier. Hiernaast lees je de uitnodigende tekst van één van de eerdere edities.

Tijdens een Open Organisatieatelier verkennen we met experimentele werkvormen de grensgebieden tussen Organisatie, Kunst en Filosofie. Zo maken we ruimte in hoe we denken, praten en handelen als het om organiseren gaat. We doen dat vanuit onze eigen fascinaties. En nodigen je uit mee te doen.

Wil je uitnodigingen voor de volgende organisatieateliers ontvangen?

Geef je hier op voor onze genodigdenlijst.

jQuery(function ($) { //open toggle on button click $('a.open-toggle').on('click', function(event){ $('#toggle3.et_pb_toggle_2 .et_pb_toggle_title').click(); }); });