Selecteer een pagina

Ben jij vrij of gevangen?

Veel mensen voelen zich gevangen in hun werk of klagen over de systemen die hen beperken in hun vrijheid. Maar zo simpel ligt het niet. Paul Verhaeghe zegt ‘wij klagen wel over het systeem, maar wij zijn het systeem’. Als dat zo is, houden we onszelf gevangen in zelfgemaakte patronen? Of zijn we juist oneindig vrij om de systemen naar onze eigen hand te zetten?

Hoe vrij zijn wij ‘vrije mensen’ eigenlijk?

De voormalige gevangenis aan het Wolvenplein in Utrecht heet nu de Vrije Wolf. Ooit werden mensen hier onvrijwillig opgesloten. Nu werken er vrije geesten. In deze sessie werken we vanuit een cel in deze gevangenis aan de vraag: ben je vrij of gevangen?

Nieuwsgierig?

Nieuwsgierig wat deze vorm in jouw organisatie kan betekenen?

Open Organisatieatelier

Regelmatig zetten we onze deuren open in een Open Organisatieatelier. Hiernaast lees je de uitnodigende tekst van één van de eerdere edities.

Tijdens een Open Organisatieatelier verkennen we met experimentele werkvormen de grensgebieden tussen Organisatie, Kunst en Filosofie. Zo maken we ruimte in hoe we denken, praten en handelen als het om organiseren gaat. We doen dat vanuit onze eigen fascinaties. En nodigen je uit mee te doen.

Wil je uitnodigingen voor de volgende organisatieateliers ontvangen?

Geef je hier op voor onze genodigdenlijst.

jQuery(function ($) { //open toggle on button click $('a.open-toggle').on('click', function(event){ $('#toggle3.et_pb_toggle_2 .et_pb_toggle_title').click(); }); });