Selecteer een pagina

Lees je luiken open I De bestuurder & de filosoof

Einstein zei: ‘We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them’.
Onder het motto ‘Lees je luiken open’ lezen wij teksten uit andere vakgebieden en bodies of knowledge en brengen deze in verbinding met de complexe vraagstukken van ons hedendaagse georganiseerde bestaan.

Op donderdagavond 17 maart 2022 gaan we aan het werk met het nieuwste boek van ‘onze’ Mieke Moor: De bestuurder & de filosoof. Over de binnenkant van leiderschap.

Lees en maak je het met ons mee?

Zorgbestuurder Anita Wydoodt nodigde organisatiefilosoof Mieke Moor uit tot een dialoog over de binnenkant van het bestuurlijke werk. Want van bestuurders wordt verwacht dat ze weten wat ze (moeten) doen. Wat we aan de buitenkant vaak zien, zijn mannen en vrouwen die daadkracht vertonen en houvast bieden, zeker in tijden van crisis en chaos. Maar wat speelt zich vanbinnen af? Wat gebeurt er als het denken stokt? Als je niet (meer) zeker van je zaak bent, als je aarzelt? Wat is luisteren, niet-weten en laten gebeuren waard? Bestaat stilzwijgende kennis? 

Anita en Mieke ontdekten hoe de ontmoeting tussen hun uiteenlopende (gedachte)werelden het denken over leiderschap op een ongewone manier in beweging bracht. De bestuurder vertelde en de filosoof verbond de verhalen met andere (denk)tradities en bronnen van wijsheid en met haar eigen alledaagse ervaringen. Er sloten meer bestuurders aan in de dialoog, en zo ontstond een inkijk in wat het betekent om een leider te zijn wiens werk in de wereld nauw verbonden is met een eigen innerlijke ruimte.

 

Wanneer:
17 maart 2022 van 19:30 tot 21:30 (inloop vanaf 19.00 uur)
Waar:
Danszaal Overvloed, Nijverheidsweg 16C, 3534 AM Utrecht
Met:

 

Nieuwsgierig wat deze vorm in jouw organisatie kan betekenen?

Open Organisatieatelier

Regelmatig zetten we onze deuren open in een Open Organisatieatelier. Hiernaast lees je de uitnodigende tekst van één van de eerdere edities.

Tijdens een Open Organisatieatelier verkennen we met experimentele werkvormen de grensgebieden tussen Organisatie, Kunst en Filosofie. Zo maken we ruimte in hoe we denken, praten en handelen als het om organiseren gaat. We doen dat vanuit onze eigen fascinaties. En nodigen je uit mee te doen.

Wil je uitnodigingen voor de volgende organisatieateliers ontvangen?

Geef je hier op voor onze genodigdenlijst.

jQuery(function ($) { //open toggle on button click $('a.open-toggle').on('click', function(event){ $('#toggle3.et_pb_toggle_2 .et_pb_toggle_title').click(); }); });