Selecteer een pagina

Op welke common ground werken wij samen?

In ons westerse professionele leven zijn we sterk georiënteerd op wat het individu kan beïnvloeden, vormgeven en sturen. We richten onze organisaties veelal in vanuit dat principe. Maar wat als de individuele invloed niet leidend is?

In de hedendaagse dansimprovisatie wordt veel gewerkt vanuit het begrip ‘common ground’. Een begrip dat het veld van collectieve aandacht in de groep boven de bijdrage van het individu stelt.
De kwaliteit van de bijdrage van een individu is daar niet (alleen) te danken aan zijn of haar individuele kwaliteiten, maar aan de kwaliteit van de verbinding in de groep. Op een goed moment kan je dan ervaren dat jíj niet danst, maar is het alsof je gedanst wórdt.

In deze sessie gaan we vanuit oefeningen uit de dans onderzoeken wat er gebeurt als we het samenspel boven de individuele bijdrage plaatsen.

Wat is common ground?
Wat we moeten aanboren (of loslaten) om tot betekenisvol samenspel te komen?
Wat kan dit betekenen voor samenwerken in professionele contexten?
Dans- of beweegervaring is voor dit atelier niet nodig, wel zin om dit experiment bewegend aan te gaan.

Nieuwsgierig wat deze vorm in jouw organisatie kan betekenen?

Open Organisatieatelier

Regelmatig zetten we onze deuren open in een Open Organisatieatelier. Hiernaast lees je de uitnodigende tekst van één van de eerdere edities.

Tijdens een Open Organisatieatelier verkennen we met experimentele werkvormen de grensgebieden tussen Organisatie, Kunst en Filosofie. Zo maken we ruimte in hoe we denken, praten en handelen als het om organiseren gaat. We doen dat vanuit onze eigen fascinaties. En nodigen je uit mee te doen.

Wil je uitnodigingen voor de volgende organisatieateliers ontvangen?

Geef je hier op voor onze genodigdenlijst.

jQuery(function ($) { //open toggle on button click $('a.open-toggle').on('click', function(event){ $('#toggle3.et_pb_toggle_2 .et_pb_toggle_title').click(); }); });