Selecteer een pagina

Lees je Luiken Open / ‘Over Dialoog’ (David Bohm)

Lees je luiken open
Heb jij al eens een boek uit een heel ander vakgebied gelezen alsof het hét nieuwste managementboek is?

Einstein zei: ‘We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them’. Wij lezen teksten uit andere vakgebieden en bodies of knowledge en brengen deze in verbinding met de complexe vraagstukken van ons hedendaagse georganiseerde bestaan. In dit lezen gaan er luiken open in ons denken en ontstaan nieuwe (handelings)perspectieven.

Lees je mee?

In de serie ‘Lees je luiken open‘ nodigen we je uit om met ons mee te lezen en aan te sluiten bij een Open Organisatieatelier (online) rondom de betreffende tekst.
In een Open Organisatieatelier zetten we onze deuren open bij onze verkenningen in het grensgebied tussen Organiseren, Kunst en Filosofie. Met experimentele en makende werkvormen creëren we ruimte in hoe we denken, praten en handelen als het om organiseren gaat.
———–
We begonnen met het boek ‘Over dialoog‘ waarin filosoof en natuurkundige David Bohm helder verwoordt hoe ons scheidende en ordenende denken bijdraagt aan veel van de hedendaagse problemen. Nooit eerder was er volgens hem een grotere noodzaak om goed naar elkaar te luisteren, in onze organisaties, bedrijven en maatschappij. David Bohm beschrijft in dit boek een open dialoog waarin we onze overtuigingen delen en onderzoeken en vooroordelen opzij zetten. Hij stelt dat we daarmee voorbij het bekende kunnen komen.

Op 1 april 2021 van 19:30 tot 21:30 vond dit Online Open Organisatieatelier plaats
met Mieke Koldewee (omdraaier) en Adelijn van Huis (onderzoeker)

De normale prijs is € 25,-
Is dat meer dan je kan missen, betaal dan € 10,-
Heb je het ruim, betaal dan € 40,-
De bedragen zijn incl 21% BTW

Nieuwsgierig wat deze vorm in jouw organisatie kan betekenen?

Open Organisatieatelier

Regelmatig zetten we onze deuren open in een Open Organisatieatelier. Hiernaast lees je de uitnodigende tekst van één van de eerdere edities.

Tijdens een Open Organisatieatelier verkennen we met experimentele werkvormen de grensgebieden tussen Organisatie, Kunst en Filosofie. Zo maken we ruimte in hoe we denken, praten en handelen als het om organiseren gaat. We doen dat vanuit onze eigen fascinaties. En nodigen je uit mee te doen.

Wil je uitnodigingen voor de volgende organisatieateliers ontvangen?

Geef je hier op voor onze genodigdenlijst.

jQuery(function ($) { //open toggle on button click $('a.open-toggle').on('click', function(event){ $('#toggle3.et_pb_toggle_2 .et_pb_toggle_title').click(); }); });